• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling

Direct een afspraak maken

Huid verbeteren & ontspanning
Kennismaken?
- Intakegesprek
- Huidanalyse
- Proefbehandeling
- Producten thuis
Van € 159,-
voor € 99,-

Acné littekens

Acné behoort tot een van de meest voorkomende huidaandoeningen in Nederland. Circa 90% van de mensen krijgt er op enig moment in zijn leven mee te maken. Toch zoekt lang niet iedereen naar professionele hulp. Dat is erg jammer, want acné heeft vaak een behoorlijke impact. Hoe eerder u professionele hulp zoekt, hoe kleiner de kans dat er vervelende acnélittekens of pigmentvlekken (postinflammatoire hyperpigmentatie) ontstaan.

Hoe ontstaat acné?

De huid bestaat onder andere uit huidcellen die steeds worden vernieuwd. Dit merkt u doorgaans niet. In de huid zijn talgklieren aanwezig die talg produceren. Talg is een soort vet dat ervoor zorgt dat de huid soepel en vet blijft. Als de talgklieren te veel talg aanmaken, is sprake van een verhoogde talgproductie en dit resulteert in een vette huid. Wanneer de dode huidcellen en talg zich ophopen in de poriën kunnen deze verstopt raken. Bij aanwezigheid van de huidbacterie p. Acnes, kunnen deze verstoppingen zorgen voor puistjes of mee-eters. Acné komt voornamelijk voor in de puberteit, doordat de talgklieren onder invloed van hormonen meer talg produceren. Vaak is hier sprake van erfelijke aanleg. Een verhoogde talgproductie kan ook ontstaan door roken, zon, stress en bepaald suikerrijk eten. Daarnaast kan ook géén of verkeerd gebruik van huidverzorgingsproducten lijden tot een verhoogde talgproductie.

Welke vormen van acné zijn er?

Acné kent verschillende vormen:
  • Acné vulgaris: Deze vorm van acné wordt ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd en is de meest voorkomende vorm. Deze vorm van acné begint meestal in de puberteit. Circa 85% van de jongeren krijgt hier mee te maken.
  • Acné comedonica: Bij deze vorm van acné komen hoofdzakelijk alleen zwarte en witte mee-eters voor.
  • Acné conglobata: Dit is een ernstige vorm van acné en uit zich meestal in de aanwezigheid van samenvloeiende puistjes en cysten, oftewel, diepe ontstekingen van de talgklieren.
  • Acné excoriée des jeunes filles: Deze vorm van acne wordt veroorzaakt door dwangmatig en soms onbewust pulken of krabben aan bestaande of niet bestaande huidafwijkingen. De aandoening komt vooral voor bij jonge meisjes en vrouwen.
  • Acné Tarda: deze vorm van acne komt uitsluitend voor bij mensen boven het 25ste Deze vorm is doorgaans mild en vooral te herkennen aan de kleine ontstekingen en weinig mee-eters.
 Naast de verschillende vormen van acné zijn er ook andere huidproblemen welke een relatie hebben met acné of hier op lijken:


Wat kan ik zelf doen bij acné?

De behandeling van acne is erg lastig. Het is alleen effectief wanneer de drie punten worden aangepast: verhoogde talgproductie, ophoping van dode huidcellen en de aanwezigheid van bepaalde bacteriën. Daarnaast zijn er verschillende factoren die het ontstaan van acné kunnen triggeren of verergeren. Naast hormonale schommelingen en erfelijkheid, speelt ook voeding, verkeerde huidverzorging, stress en het zelf uitdrukken van ontstekingen een rol. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat u de huid verzorgd met milde producten. Vaak zijn producten die bij de drogist te verkrijgen zijn te agressief, waardoor deze de acné juist verergeren in plaats van verbeteren. Van een aantal ingrediënten in bewezen dat deze een positief effect hebben op acné. Salicylzuur is een exfoliant die ervoor zorgt dat de dode huidcellen worden verwijderd, waardoor geen ophoping van deze cellen ontstaat en de porie verstopt raakt. Daarnaast werkt salicylzuur ook ontstekingsremmend en reguleert het de talgproductie. Bij milde acné is een product met salicylzuur daarom voldoende. Wanneer u last heeft van een matige tot ernstige acné, kan de combinatie salicylzuur met glycolzuur een uitkomst bieden. Informeer bij de huidspecialisten van Get Spoiled naar de mogelijkheden. Wat u vooral niet moet doen, is de huid scrubben, hele vette producten gebruiken en proberen zelf de puistjes uit te knijpen.

Lees meer over de behandeling van acné:

De huidspecialisten bij Get Spoiled hebben veel ervaring op het gebied van de behandeling van acné. Samen met de huidspecialist zal gekeken worden welke behandelmethode het meest geschikt is.

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 21:00
Maandag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 21:00
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.