• Kwalitatieve huidverbetering
 • Ongedwongen sfeer
 • Op maat advies en behandeling

Direct een afspraak maken

Huid verbeteren & ontspanning
Kennismaken?
- Intakegesprek
- Huidanalyse
- Proefbehandeling
- Producten thuis
Van € 159,-
voor € 99,-

OEDEEM

Door ons hele lichaam komen lymfevaten, lymfeklieren en lymfeklierweefsel voor. Deze drie samen vormen het lymfestelsel. Het lymfestelsel voert vocht en afvalstoffen af uit het bloed en omliggende cellen. De belangrijkste functie van dit lymfesysteem is het lichaam beschermen tegen infecties en andere ongewenste indringers. Wanneer de opname en afvoer van het vocht en de afvalstoffen zijn verstoord of verminderd, ontstaat een zwelling net onder de huid, ook wel lymfoedeem genoemd. In sommige gevallen kan lymfoedeem aangeboren zijn, maar in veel gevallen ontstaat het door beschadiging van het lymfestelsel. U kunt hierbij denken aan een operatie of behandeling waarbij de lymfeklieren zijn behandeld.


Wat is lymfoedeem precies?

Bij lymfoedeem is sprake van een ophoping van lymfevocht en eiwitten net onder de huid. Deze ophoping wordt veroorzaakt door een blokkade of stoornis in het lymfestelsel waarbij de afvoer van vocht en afvalstoffen verminderd is. Door het gehele lichaam lopen lymfevaten, die het vocht en de afvalstoffen opnemen. Hierdoor heeft het lymfestelsel een belangrijke taak in het reinigings- en afweersysteem van het lichaam. Op verschillende plekken in het lichaam bevinden zich lymfeknopen zoals in de liezen, oksels en hals. Deze lymfeknopen werken als een soort filters die zorgen voor vernietiging van afvalstoffen in het lichaam.


Hoe ontstaat lymfoedeem?

Bij het ontstaan van lymfoedeem kan onderscheid worden gemaakt tussen primair lymfoedeem en secundair lymfoedeem.  

Primair lymfoedeem
Bij deze vorm van lymfoedeem is sprake van een aangeboren afwijking. Vanaf de geboorte zijn minder lymfebanen aanwezig, waardoor gedurende het leven zwelling kan ontstaan. Vaak is deze vorm te herkennen doordat zij tweezijdig voorkomen: beide armen en/of benen. Er kan een erfelijke aanleg in de familie bestaan, echter is het in de meeste gevallen niet erfelijk. Vaak komt deze vorm van lymfoedeem pas op latere leeftijd tot uiting, bijvoorbeeld tijdens een val, zwangerschap, zware inspanning of bij warm weer.  

Secundair lymfoedeem
Deze vorm van lymfoedeem ontstaat door een beschadiging in het lymfestelsel. In sommige gevallen zijn bij secundair lymfoedeem, een aantal lymfeklieren verwijderd waardoor het lymfevocht niet goed meer kan worden afgevoerd. Er zijn verschillende oorzaken van het ontstaan van lymfoedeem:
 • Operatie
 • Trombose
 • Varices (= langdurig bestaan van spataderen)
 • Infecties als erysipelas/wondroos
 • Oncologische aandoeningen en/of de behandeling daarvan


Welke klachten kunnen ontstaan?

Klachten die kunnen ontstaan door lymfoedeem zijn bewegingsbeperkingen, algehele vermoeidheid, pijn en zwaar, vermoeid gevoel in armen of benen. Daarnaast kan de huid dof, stak of tintelend aanvoelen. De symptomen kunnen erg verschillen per persoon.


Wat kan je zelf thuis doen?

Een goede huidverzorging is erg belangrijk bij lymfoedeem om zo klachten aan de huid zoals wondroos te voorkomen. Tijdens het eerste consult zal de huidspecialist een op maat gemaakt behandelplan geven. Daarnaast is het belangrijk om voldoende te bewegen en sporten om de lymfevaten te stimuleren en te voorkomen dat u in gewicht toeneemt. Activiteiten als fietsen, wandelen en zwemmen zijn hiervoor erg geschikt.


Lees hier meer over de behandeling van lymfoedeem

Get Spoiled-kennismakingsaanbod

 • Intakegesprek met huidspecialiste
 • Hoogwaardige huidanalyse
 • Peelingproefbehandeling van 30 minuten
 • Proefproduct voor thuis

Van € 159,- nu voor tijdelijk € 99,-.

Onderbouwd genieten


Geniet van een moment helemaal voor uzelf. Terwijl uw huid wordt verbeterd kunt u heerlijk ontspannen in een ongedwonnen sfeer!


De Get Spoiled-werkwijze

 • Kwalitatieve huidbehandelingen
 • Hoogwaardige producten
 • Voedingstips en voedingssupplementen 
 • Totale ontspanning

Lees meer over onze werkwijze


Huidverbetering en ontspanning

Bij Get Spoiled krijgt u serieuze huidbehandelingen in combinatie met pure ontspanning in een ongedwongen sfeer.

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 21:00
Maandag 00:00 - 00:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.