• Kwalitatieve huidverbetering
 • Ongedwongen sfeer
 • Op maat advies en behandeling

Direct een afspraak maken

Huid verbeteren & ontspanning
Kennismaken?
- Intakegesprek
- Huidanalyse
- Proefbehandeling
- Producten thuis
Van € 159,-
voor € 99,-

Littekentherapie

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met littekens. Ze kunnen ontstaan na een beschadiging van de huid ten gevolge van een operatie, trauma of huidziekte. In veel gevallen geneest de verwonding van de huid goed. Deze littekens uitten zich in een dun, wit streepje. Wanneer de wondgenezing wordt verstoord, kunnen problemen ontstaan en kan een litteken niet mooi genezen. Daarnaast genezen niet alle wonden op alle plaatsen van het lichaam even gemakkelijk.


Indicaties


Voor de behandeling

Het te behandelde gebied hoeft niet voorafgaand aan de behandeling te worden voorbehandeld.


De behandeling

De behandeling is afhankelijk van het soort litteken, de oorzaak en de klacht(en). Onze huidtherapeut heeft veel ervaring met de behandeling van verschillende soorten littekens. Door middel van een uitgebreide screening en lichamelijk onderzoek zal samen met u gekeken worden welke behandeling of combinatie van behandelingen het meest geschikt is. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden, te weten:
 • Door middel van verschillende speciale massagetechnieken kan de huidspecialist uw litteken versoepelen. Hierdoor kan het litteken als minder cosmetisch storend worden ervaren en kunnen eventuele bewegingsbeperkingen worden gereduceerd of opgeheven.
 • Door middel van minuscule naaldjes wordt een gecontroleerde verwonding gemaakt. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid gestimuleerd. Voor meer informatie over microneedling klikt u hier.
 • Door het aanbrengen van littekentape, kan het litteken of de huid rondom het litteken worden gelift. Hierdoor wordt de bloedcirculatie en lymfestroom gestimuleerd. Deze behandeling wordt vaak samen gegeven met littekenmassage.


Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en kan de huid wat warm en branderig aanvoelen. Dit een normale huidreactie en verdwijnt doorgaans binnen enkele uren. Daarnaast kan bij een verkleefd litteken, het litteken na de behandeling pijnlijk zijn.Littekentherapie FAQ – Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal van onze meest gestelde vragen en antwoorden hierop. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in en wij zullen uw vraag in behandeling nemen.


Wat voor een soorten littekens zijn er?

Littekens kunnen worden onderscheiden in de volgende categorieën:
 • Atrofische littekens. U kunt deze littekens herkennen aan het verzonken uiterlijk, doordat de huid onder het litteken is afgenomen.
 • Hypertrofische littekens. U kunt deze littekens herkennen doordat het litteken boven het huidoppervlak ligt door een toename aan collageen.
 • Keloïdale littekens. U kunt deze littekens herkennen doordat ze niet alleen boven het huidoppervlak liggen, maar ook buiten de grenzen van de wondrand heel groeien. Deze littekens komen voornamelijk voor bij negroïde mensen.
 • Verkleefde littekens. U kunt deze littekens herkennen doordat ze moeilijk verschuifbaar en/of niet op pakbaar zijn. Dit komt doordat de littekens zijn verkleefd met de onderlaag, spieren of botten. Deze littekens gaan hierdoor vaak gepaard met bewegingsbeperking.
 • Acné littekens. U kunt deze littekens herkennen door een kuiltje in de huid, of door rode tot donkergekleurde vlekjes op het gebied waar de ontstekingen hebben gezeten.


Is de behandeling pijnlijk?

Of de behandeling pijnlijk is, is per persoon verschillend. Wel kan worden aangenomen dat het begin van een verkleefd litteken pijnlijk kan zijn, aangezien het litteken los gemasseerd dient te worden. Hoe soepeler het litteken is, hoe minder pijn u zult ervaren.


Hoeveel behandelingen heb je gemiddeld nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van een aantal factoren zoals het soort litteken, de ernst van het litteken, de locatie en het type behandeling. Samen met de huidtherapeut zal een behandelplan worden opgesteld waarin een behandelindicatie zal worden gegeven.


Wat zijn de kosten van een behandeling?

In sommige gevallen kan een gedeelte of de gehele behandeling worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar en vraag naar de polisvoorwaarden. Indien u de behandeling niet vergoed krijgt, kunt u de tarieven per behandeling opvragen bij uw zorgverzekering.


Hoe weet ik of deze behandeling geschikt is voor mij?

De huidtherapeut bij Get Spoiled Arnhem hebben veel ervaring met littekentherapie. Wilt u weten of deze behandeling voor u geschikt is, of wilt u meer informatie hierover? Plan dan een consult in met onze huidtherapeut en bespreek uw vragen, wensen en verwachtingen. Na een zorgvuldige screening zal de huidtherapeut een afgestemd behandelplan voorstellen met de daarbij behorende prijsindicatie.

Get Spoiled-kennismakingsaanbod

 • Intakegesprek met huidspecialiste
 • Hoogwaardige huidanalyse
 • Peelingproefbehandeling van 30 minuten
 • Proefproduct voor thuis

Van € 159,- nu voor tijdelijk € 99,-.

Onderbouwd genieten


Geniet van een moment helemaal voor uzelf. Terwijl uw huid wordt verbeterd kunt u heerlijk ontspannen in een ongedwonnen sfeer!


De Get Spoiled-werkwijze

 • Kwalitatieve huidbehandelingen
 • Hoogwaardige producten
 • Voedingstips en voedingssupplementen 
 • Totale ontspanning

Lees meer over onze werkwijze


Huidverbetering en ontspanning

Bij Get Spoiled krijgt u serieuze huidbehandelingen in combinatie met pure ontspanning in een ongedwongen sfeer.

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 21:00
Maandag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 21:00
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.