• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling

Direct een afspraak maken

Huid verbeteren & ontspanning
Kennismaken?
- Intakegesprek
- Huidanalyse
- Proefbehandeling
- Producten thuis
Van € 159,-
voor € 99,-

Oedeemtherapie

Manuele lymfedrainage is een milde massagetechniek die als doel heeft het oedeem via de lymfevaatjes vanuit het aangedane gebied naar het een gezond werkend gebied te brengen. Door speciale handgrepen die de huidtherapeut toepast, zogenaamde oedeem- en fibrosegrepen, kan de huid en het onderliggend weefsel gericht worden behandeld. Middels oedeemgrepen leidt de huidtherapeut het overtollige vocht naar een plaats waar het gemakkelijk opgenomen kan worden. Middels fibrosegrepen kan de huidtherapeut verhard weefsel soepeler maken, waardoor vocht er gemakkelijker doorheen kan stromen en de pijn vermindert.


Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling hoeft de huid niet te worden voorbehandeld.


De behandeling

Het doel van de behandeling bij oedeem is gericht op zowel het voorkomen van verergering als vermindering van het oedeem. Dit wordt gedaan middels compressietherapie, manuele lymfedrainage (MLD), lymfetaping, oefentherapie en voorlichting. De verschillende onderdelen van de behandeling worden vaak samen gecombineerd. De behandeling is aan de hand van een behandelrichtlijn samengesteld. In de beginfase speelt vermindering van het oedeem de belangrijkste rol. Hierbij komt compressietherapie, lymfetaping en manuele lymfedrainage aan bod, gevolgd door oefentherapie en eventuele aanvullende behandelingen als endermologie en zelfmanagement. Wanneer het oedeem is verminderd zal u in de onderhoudsfase terecht komen. Het doel van deze fase is het constant houden van het oedeem. Dit kan worden bereikt door het dragen van een therapeutisch elastische kous of ander hulpmiddel in combinatie met zelfmanagement.


Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid in sommige gevallen wat rood zijn. Dit is een normale huidreactie en verdwijnt binnen enkele uren.


Oedeemtherapie FAQ – Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal van onze meest gestelde vragen en antwoorden hierop. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in en wij zullen uw vraag in behandeling nemen.


Wat is oedeem?

Oedeem is een vervelende, en over het algemeen een chronische aandoening. Oedeem ontstaat wanneer meer vocht in het lichaam aanwezig is, dan dat de afvoer aan kan. Een van de meest voorkomende soort is lymfoedeem. Bij lymfoedeem is sprake van een abnormale ophoping van vocht en eiwitten in het lichaamsweefsel. Wegens een stoornis in het lymfestelsel, bijvoorbeeld na een operatie of trauma of door een aangeboren afwijking, is de aan- en afvoer van het weefselvocht verstoord. Hierdoor ontstaat een ophoping van lymfoedeem. Dit heeft als gevolg dat het hinder kan geven en kan leiden tot ontstekingen, bewegingsbeperking, pijn en gewrichts- en huidklachten.


Hoe weet ik of ik last heb van oedeem?

Aangeraden wordt, zodra er min of meer duidelijke veranderingen in het lichaam merkbaar zijn, deze te laten onderzoeken door een (huis)arts. De (huis)arts neemt bij het vermoeden van lymfoedeem een algemene en lymfoedeem specifieke vragenlijst af en voert lichamelijk onderzoek uit. Indien nodig zal aanvullend onderzoek nodig zijn.


Hoe ziet de behandeling eruit?

Hoe de behandeling eruitziet is erg afhankelijk van de locatie van het oedeem, de ernst van het oedeem en de fase waarin u zich bevindt. Gestart wordt met het maken van voor-foto’s en het meten van het oedeem doormiddel van een meetlint. In overleg met de huidtherapeut zal vervolgens een behandelplan worden opgesteld.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de ernst, het soort oedeem en bijkomende factoren. Een richtlijn die over het algemeen wordt gehanteerd is 2 behandelingen per week in de beginfase. Hoe ernstiger het oedeem is, hoe vaker een behandeling noodzakelijk is voor een periode van gedurende 3 maanden.


Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Huidtherapeutische behandelingen worden deels vergoed uit de basisverzekering en het aanvullende pakket. Wanneer sprake is van een chronische indicatie, zoals bij lymfoedeem, wordt er vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen zullen uit het aanvullende pakket worden gehaald (afhankelijk van de afgesloten zorgverzekeraar en pakket) of komen voor eigen rekening. Bij een niet chronische indicatie en lipoedeem wordt de behandeling niet vergoed uit de basisverzekering. Mocht u aanvullend verzekerd zijn, kunt u wel aanspraak maken op het aanvullende pakket. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, komen de kosten voor eigen rekening. De tarieven voor oedeemtherapie zijn vastgesteld door de zorgverzekeraar. Over het algemeen liggen deze kosten tussen de €30,00 – €50,00 per zitting.


Hoe weet ik of deze behandeling geschikt is voor mij?

Onze huidtherapeut heeft veel ervaring met oedeemtherapie. Wilt u weten of deze behandeling bij u geschikt is, of wilt u meer informatie hierover? Plan dan een consult in met onze huidtherapeut en bespreek uw vragen, wensen en verwachtingen. Na een zorgvuldige screening zal de huidtherapeut een afgestemd behandelplan voorstellen met de daarbij behorende prijsindicatie.

Get Spoiled-kennismakingsaanbod

  • Intakegesprek met huidspecialiste
  • Hoogwaardige huidanalyse
  • Peelingproefbehandeling van 30 minuten
  • Proefproduct voor thuis

Van € 159,- nu voor tijdelijk € 99,-.

Onderbouwd genieten


Geniet van een moment helemaal voor uzelf. Terwijl uw huid wordt verbeterd kunt u heerlijk ontspannen in een ongedwonnen sfeer!


De Get Spoiled-werkwijze

  • Kwalitatieve huidbehandelingen
  • Hoogwaardige producten
  • Voedingstips en voedingssupplementen 
  • Totale ontspanning

Lees meer over onze werkwijze


Huidverbetering en ontspanning

Bij Get Spoiled krijgt u serieuze huidbehandelingen in combinatie met pure ontspanning in een ongedwongen sfeer.

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 21:00
Maandag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 21:00
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.