• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Kersenwratjes

Wat zijn kersenwratjes?

Kersenwratje, ook wel seniel angiomen, komen regelmatig voor. Dit zijn goedaardige felrode, vlakke tot bolronde wratjes. Kersenwratjes kunnen variëren in grootte tussen de 1 en 6 millimeter. De aandoening komt vaak voor en nemen toe met de leeftijd, vooral na het veertigste levensjaar. Een voorkeurslocatie van kersenwratjes zijn er niet. Ze kunnen op het hele lichaam voorkomen, met uitzondering van de slijmvliezen.

Deze benaming is te danken aan de vaak kersenrode kleur van de huidoneffenheid. Het komt zelden voor dat de kleur donkerbruin of zwart is. Zoals eerder beschreven, is een andere benaming voor een kersenwratje ook wel seniel angioom wat "ouderdom vaatgezwelletje" betekent.

Hoe ontstaan kersenwratjes?

Het ontstaan van een kersenwratje is niet bekend. Eigenlijk is het een vaatafwijking waarbij de bloedvaatjes in de oppervlakkige lederhuid stuwen. Officieel zijn het daarom ook geen wratjes, maar een plaatselijke vermeerdering van bloedvatweefsel. Vaak krijgen mannen en vrouwen boven het veertigste levensjaar deze huidoneffenheid. Bij zowel mannen als vrouwen komen kersenwratjes even vaak voor. Daarnaast kan het ook zijn dat een persoon een sterke aanleg heeft voor het ontwikkelen van kersenwratjes.

Advies voor kersenwratjes

  • Zelf niet verwijderen: Het is belangrijk om kersenwratjes niet zelf te proberen te verwijderen. Dit kan namelijk leiden tot infecties en littekens.
  • Professionele behandeling: Laat kersenwratjes altijd behandelen door een professional. Zij hebben de juiste kennis en apparatuur voor een veilige en effectieve behandeling.
  • Huidverzorging: Zorg goed voor je huid. Reinig en hydrateer je huid dagelijks en bescherm je huid tegen de zon. Een gezonde huid kan beter omgaan met kersenwratjes.
  • Check je verzekering: Sommige zorgverzekeringen vergoeden de behandeling van kersenwratjes. Check je polis of neem contact op met je verzekeraar.
  • Consulteer een expert: Bij vragen of zorgen over kersenwratjes, neem altijd contact op met een huidspecialist voor advies en begeleiding.

Hoe kan ik zelf kersenwratjes voorkomen?

Helaas zijn er geen mogelijkheden om kersenwratjes te voorkomen. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van kersenwratjes. Wij adviseren u graag de behandeling die bij uw huid past.Vergoedingsmogelijkheden voor kersenwratjes

In veel situaties kunnen de kosten voor de behandeling van acne deels of volledig worden vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekeringspakket. We raden u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om de specifieke voorwaarden van uw polis te bespreken. 

Het behandelen van kersenwratjes

Een behandeling is medisch niet noodzakelijk, echter verdwijnen de plekjes niet vanzelf en kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. De huidspecialist kan deze succesvol verwijderen middels lasertherapie of elektrocoagulatie. Tijdens elektrocoagulatie wordt gebruik gemaakt van een penvormig apparaat waarbij een dunne naald wordt verwarmd. Door de warmte verdwijnen de kersenwratjes op uw huid. Indien u graag meer wil weten over deze behandeling kunt u meer lezen via de volgende link.

Daarnaast is lasertherapie ook een mogelijke oplossing om uw kersenwratjes te laten verdwijnen. Tijdens lasertherapie wordt met een laser energie-impulsen afgegeven wat huidproblemen kan laten verdwijnen. Door de hitte van de laserstraal verhit het vaatje als het ware waarna het lichaam de kersenwrat zelf opruimt. De behandelde vaatjes zullen zodra de laserstraal op de huid staat meteen wegvloeien waardoor het resultaat al direct zichtbaar is.

Iedere huid is anders, waardoor wij u graag passend advies geven omtrent de juiste behandeling voor uw kersenwratjes. Door deze persoonlijke advies weten wij zeker dat wij u verder kunnen helpen en uw huidproblemen kunnen laten verdwijnen. Een afspraak is eenvoudig te boeken via onze afspraak button of mail naar info@getspoiled.nl. Geniet van een ongedwongen sfeer in onze huidkliniek in Arnhem. Samen gaan we voor het beste resultaat.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.