5.0 Gebaseerd op 223 reviews
  • Snelle Service
  • Gecertificeerde Huidtherapeuten
  • Makkelijk bereikbaar
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Ongewenste haargroei

Bij de geboorte hebben we ongeveer 5 miljoen haarzakjes, verdeeld over het gehele lichaam. De mate van verdeling is genetisch vastgelegd en kan worden geactiveerd door hormonen. Veel van de haarzakjes maken donshaar aan. Dit is zacht, ongepigmenteerd haar. In een aantal andere haarzakjes worden de zogeheten terminale haren gemaakt. Dit zijn gepigmenteerde haren die tevens dikker zijn van structuur waardoor deze meer zichtbaar zijn. Sommige mensen hebben van nature een dicht beharingspatroon. Ook kunnen haren stugger en donkerder zijn waardoor deze meer opvallen of op plaatsen voorkomen waar men ze liever niet heeft. In dat geval wordt gesproken over ongewenste haargroei. Dit is uiteindelijk een persoonlijke opvatting, want de grens tussen normale en ongewenste haargroei is nooit vastgesteld.


Welke verschillende vormen van ongewenste haargroei zijn er?

Er zijn meerdere aandoeningen die te maken hebben met ongewenste haargroei of klachten als gevolg hiervan. Hieronder leest u de meest voorkomende:
  • Hypertrichose: toegenomen beharing op enig plek op het lichaam
  • Hirsutisme: terminale haargroei bij vrouw of kind volgens het mannelijk beharingspatroon, zoals bijvoorbeeld de kin of borst
  • Polycysteus ovarium syndroom (PCOS): Vaak kampen vrouwen met PCOS ook met overbeharing
  • Hidradenitis suppurativa: Chronische ontsteking van de huid door afsluiting van een haarzakje.
  • Ingegroeide haren: Terug groeiende haren met als gevolg een ontstekingsreactie.


Wat kan ik zelf tegen ongewenste haargroei doen?

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om thuis te ontharen, zoals scheren, waxen, ontharingscrème of een epilator. Echter zijn dit tijdelijke oplossingen en zorgt dit vaak voor huidirritatie als ingegroeide harenfolliculitis, en scheerirritatie.


Lees hier meer over de behandeling van ongewenste haargroei.

Bij Get Spoiled Arnhem zijn we gespecialiseerd in de behandeling van ongewenste haargroei. Gedurende het consult zal worden gekeken naar de meest geschikte behandelmethode
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.