• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Ouderdomswratten

Wat zijn ouderdomswratten?

Ouderdomswratten zijn de meest voorkomende goedaardige huidtumoren. Deze aandoening komt voornamelijk voor bij blanke mensen en neemt toe naarmate de leeftijd stijgt. Rond het dertigste levensjaar ontstaan de eerste ouderdomswratten. Na een leeftijd van vijftig jaar ontstaan er meer ouderdomswratten. De ouderdomswratten zijn vooral te signaleren in het gezicht rondom de slaap, de romp of de handruggen. Het kan zijn dat de ouderdomswratten op een plek zitten waar u ze liever niet wil hebben, omdat een beweging pijnlijk kan zijn. Een andere benaming voor ouderdomswratten is ook wel verruca seborrhoica. Deze aandoening is niet besmettelijk. Doordat deze aandoening goedaardig is, hoeft u het niet om medische redenen te laten verwijderen, echter is het wel mogelijk om ontsierende ouderdomswratten te laten verwijderen door een huidtherapeut.

Get Spoiled is gespecialiseerd in het verwijderen van ouderdomswratten. Maak direct een afspraak voor een consultgesprek en we bekijken direct wat we kunnen doen aan uw aandoening. Dit doen we in een ongedwongen sfeer, echte aandacht voor u en met een ontspannende behandeling. Onze huidtherapeuten geven u persoonlijk advies, waardoor wij ten alle tijden voor het beste eindresultaat gaan afgestemd op uw huid.

Hoe zien ouderdomswratten eruit?

In de eerste jaren zijn de ouderdomswratten een beetje geelachtig. Naarmate de tijd verandert de kleur in geel-bruin, bruin tot zwart. Deze ouderdomswratten kunnen een grootte bereik tussen 2 en 3 cm. Zodra u ouder wordt, kunnen de ouderdomswratten meer wratachtiger lijken met een klein bobbeltje. Op dat moment noemt men dit ook wel een rijpe ouderdomswrat. Meestal zijn de ouderdomswratten meervoudig en zitten er een aantal op een plek.

Twee varianten van ouderdomswratten

Tot heden zijn er twee varianten van ouderdomswratten vastgesteld, namelijk stuccokeratosen en dermatosis papulosa nigra. De ouderdomswratten, genaamd stuccokeratosen, zijn wratten die voornamelijk op de handruggen, onderarmen, onderbenen, enkel en de voetruggen zitten. Deze bultjes zien er droog uit en kleur wit, grijzig tot lichtbruin.

De dermatosis papulosa nigra zijn kleine bruine tot zwarte bultjes en komen voornamelijk voor op een donkere huid. De plaats van deze ouderdomswratten is het gelaat, rondom de slapen en voorhoofd. Ze hebben vaak verschillende vormen en verschillende grootte.

Hoe ontstaan ouderdomswratten?

De oorzaak van het ontstaan van ouderdomswratten is tot op heden onbekend. Bij mensen waarvan hun huid veelal is blootgesteld aan zonlicht ontstaan ouderdomswratten eerder en is het aantal groter. Daarnaast speelt erfelijkheid een rol bij het ontstaan. Tevens speelt het ouder worden van de huid ook een rol bij het ontstaan van ouderdomswratten. Er is tot nu toe niet gebleken dat deze aandoening ontstaat door een virus, voeding of een bacterie.

Wat kan ik zelf doen aan ouderdomswratten?

Helaas zijn er geen mogelijkheden waardoor u de vorming van ouderdomswratten kunt voorkomen. Tevens is het ook niet mogelijk om deze aandoening zelf te verwijderen. Het is zeer raadzaam om een behandeling te laten uitvoeren door een specialistische huidtherapeut bij Get Spoiled. Tevens raden wij het ook zeer sterk af om zelf te krabben aan deze aandoening om littekens te voorkomen.

Gaan ouderdomswratten zelf weg?

Helaas verdwijnen ouderdomswratten niet vanzelf. Indien u cosmetische last ondervindt, raden wij het aan om een afspraak met ons in te plannen voor het verwijderen van deze aandoening. Onze huidtherapeuten staan klaar om u verder te helpen met deze aandoening.

Zijn ouderdomswratten kwaadaardig?

Zoals hierboven beschreven, zijn ouderdomswratten niet kwaadaardig. Ouderdomswratten zijn een goedaardige huidtumoren die u door een huidtherapeut kunt laten verwijderen.

Ouderdomswratten behandelen

Ouderdomswratten zijn goedaardig, waardoor een operatieve verwijdering niet nodig is. Wel is het mogelijk om de ouderdomswratten succesvol te laten verwijderen door een huidspecialist bij Get Spoiled. Afhankelijk van het aantal wratten en het gebied zijn 1 tot 3 behandelingen nodig. De behandelingen die mogelijk zijn om deze aandoening te verwijderen zijn elektrocoagulatie of cryotherapie.

Bij Get Spoiled krijgt u serieuze huidbehandeling in combinatie pure ontspanning in een ongedwongen sfeer. Geniet van een moment voor uzelf, terwijl wij uw aandoening verwijderen. Maak gerust een afspraak via onze afspraakformulier of bel direct naar 026 3707795.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.