• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling

Direct een afspraak maken

Huid verbeteren & ontspanning
Kennismaken?
- Intakegesprek
- Huidanalyse
- Proefbehandeling
- Producten thuis
Van € 159,-
voor € 99,-

Post-inflammatoire hyperpigmentatie

Post-inflammatoire hyperpigmentatie, ook wel irritatiepigment genoemd, is een bepaalde vorm van pigment welke kan ontstaan door een ontsteking of beschadiging van de huid. Hierdoor ziet de huid er vaak onrustig uit, wat als cosmetisch storend ervaren kan worden. 


Hoe ontstaat post inflammatoire hyperpigmentatie?

Bij een ontsteking of beschadiging kan de huid kan een toename van pigment of juist een afname van het pigment ontstaan. Waarom dit gebeurt is niet duidelijk. Wel is bekend dat een niet-intacte huid gevoelig is voor zonlicht. Mensen met een donker huidtype zijn gevoelig voor de aanmaak van donker pigment in tegenstelling bij mensen met een licht huidtype waar vaak rode vlekken ontstaan.


Wat kan ik zelf doen bij post-inflammatoire hyperpigmentatie?

Ondanks dat de zon niet de oorzaak is van irritatiepigment, kan blootstelling aan de zon de klachten wel verergeren. Goede bescherming met een zonnebrandmiddel met SPF 30 is daarom erg belangrijk. Daarnaast kunt u ook met huidverzorgingsproducten voor verbetering zorgen. Bewezen is dat ingrediënten als niacinamide en vitamine C in combinatie met vitamine E een positieve werking hebben op irritatiepigment. Daarnaast is het regelmatig exfoliëren met glycolzuur ook effectief doordat glycolzuur in voldoende hoge concentraties effectief is in het verminderen van pigmentvlekken. Tevens zijn producten met azelaïnezuur effectief bij de behandeling van irritatiepigment. Onze huidspecialisten geven u graag persoonlijk advies.


Lees hier meer over de behandeling van post inflammatoire hyperpigmentatie.

Wanneer de onderliggende oorzaak van post-inflammatoire hyperpigmentatie is verdwenen, verdwijnt de verkleuring in de loop van de tijd meestal vanzelf (na ongeveer 12-14 maanden). Wanneer het pigment dieper in de huid licht, of wanneer iemand een donker huidtype heeft kan dit langer duren. Er zijn ook gevallen waarbij het blijvend is. In dat geval kunnen peelings of lasertherapieën verbetering geven.

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 21:00
Maandag 00:00 - 00:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.