5.0 Gebaseerd op 223 reviews

  • Snelle Service
  • Gecertificeerde Huidtherapeuten
  • Makkelijk bereikbaar
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening van de gezichtshuid die gepaard gaat met roodheid, couperose, puistjes en bultjes. Naast deze verschijnselen kunt u ook last hebben van een stekend en branderig gevoel in het gezicht en oogirritatie. Rosacea komt voornamelijk voor bij vrouwen tussen het 30ste en 50ste levensjaar met een licht huidtype. Er is sprake van een verhoogde doorbloeding in het gezicht, de haarvaten zijn vergroot en oppervlakkiger gelegen. In de meeste gevallen gaan dit gepaard met oogklachten.


Hoe ontstaat rosacea?

De exacte ontstaanswijze van rosacea is nog niet bekend. Wel tonen steeds meer onderzoeken een verband aan tussen rosacea en de aanwezigheid van de Demodex mijt. De Demodex Folliculorum is een mijt die in de talgklieren van het gezicht leeft. Zodra deze mijt komt te overlijden, laat deze afvalstoffen in de talgklier achter wat kan zorgen voor irritatie en ontstekingen. De Demodex mijt houdt van een vettige huid en warmte. Dit verklaart waarom rosacea in de zomer en bij een hogere vochtigheidsgraad verergerd. Er zijn verschillende uitlokkende factoren bekend. De meest voorkomende zijn: koude en wind, uv-straling, sporten, alcohol, warme dranken, pittig eten, stress, allergieën, parfum, roken en verkeerde huidverzorging.



Wat kan ik zelf doen bij rosacea?

Rosacea is een chronische aandoening en verdwijnt daarom nooit volledig. Tegenwoordig is de bekendheid rondom rosacea sterk verbetert. Hierdoor kan rosacea in een vroegtijdig stadium worden gediagnosticeerd, waardoor de aandoening goed te stabiliseren is. De uitlokkende factoren dienen zoveel mogelijk te worden vermeden bij rosacea, waaronder UV-straling. Dagelijks dient de huid te worden beschermd met een zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor. Bij ontstoken rosacea schrijft de huisarts in sommige gevallen een antibioticakuur voor.  

Lees hier meer over de behandeling van rosacea.

Tegenwoordig zijn er meerdere behandelmogelijkheden voor handen om de klachten van rosacea onder controle te krijgen. De behandeling van rosacea is gericht op het verdwijnen van de ontstekingsreactie, verwijderen van roodheid en couperose en op het verbeteren van de huidconditie. Tijdens het eerste consult zal samen met de huidspecialist worden gekeken naar de meest geschikte behandelmethode.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.