• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning

Botox & Fillers: Wat zijn ze en wat zijn de verschillen?

Bent u aan het overwegen om botox of fillers te laten zetten? Wij bij Get Spoiled informeren en adviseren u graag.

Botox en fillers zijn twee veelgebruikte methoden om tekenen van veroudering tegen te gaan en het uiterlijk mooier te maken. Beide methoden worden vaak in één adem genoemd, maar er zijn enkele verschillen tussen botox en fillers. 


Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Het belangrijkste verschil tussen botox en fillers is de manier waarop ze werken. Botox blokkeert de signalen die de spieren in het gezicht aanzetten tot samentrekking, waardoor de rimpels die veroorzaakt worden door de spierbewegingen verminderen of verdwijnen. 

Fillers daarentegen vullen het volume in het weefsel op, waardoor de huid strakker wordt en het gezicht meer contour krijgt. Fillers worden meestal gebruikt om diepere rimpels en groeven in het gezicht op te vullen, terwijl botox gebruikt wordt om rimpels veroorzaakt door spiersamentrekkingen te verminderen. 

Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze voor een behandeling afhangt van het gewenste resultaat en dat wij als professionals u het beste kunnen adviseren. Wilt u geïnformeerd worden? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.


Wat is beter botox of fillers?

Of botox of fillers beter is, hangt af van wat u precies wilt bereiken. Botox is een uitstekende keuze voor u als u rimpels en fijne lijntjes wilt verminderen die zijn ontstaan door het samentrekken van spieren in het gezicht, zoals de fronsrimpels tussen de wenkbrauwen en kraaienpootjes bij de ogen. 

Fillers zijn daarentegen beter geschikt voor het herstellen van volume en contour, zoals bijvoorbeeld het opvullen van de lippen of het herstellen van de wangen.


Wat blijft langer zitten botox of fillers?

Over het algemeen blijven fillers langer zitten dan botox. Botox heeft een tijdelijk effect van ongeveer 3 tot 4 maanden, terwijl fillers 6 tot wel 18 maanden kunnen blijven zitten, afhankelijk van het type filler dat wordt gebruikt en de locatie van de behandeling.


Kan botox en filler tegelijk?

Ja, het is mogelijk om botox en fillers tegelijk te gebruiken om zo het beste resultaat te bereiken. Botox en fillers werken op verschillende manieren en kunnen daarom perfect in combinatie gebruikt worden om de effecten van veroudering te verminderen.


De voordelen van botox en fillers

Botox en fillers hebben beide verschillende voordelen. Botox kan worden gebruikt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen en kan ook helpen bij het verminderen van overmatig zweten. Fillers zijn uitstekend geschikt voor het herstellen van volume en contour, zoals bijvoorbeeld het opvullen van de lippen of het herstellen van de wangen.


De nadelen van botox en fillers

Net als bij elke medische behandeling zijn er ook nadelen verbonden aan botox en fillers. Mogelijke bijwerkingen zijn bijvoorbeeld zwelling, blauwe plekken, roodheid en tijdelijke gevoelloosheid op de behandelde plekken. Er bestaat ook een risico op infectie en allergische reacties.


Wat gebeurt er als je stopt met botox of fillers?

Als je stopt met botox of fillers, dan zal de behandeling geleidelijk uitwerken en zal het uiterlijk van de behandelde gebieden weer terugkeren naar de staat voordat de behandeling plaatsvond. Het is belangrijk om te beseffen dat het stoppen van botox of fillers geen blijvende schade aanricht aan de huid.


Is botox of fillers slecht voor je gezondheid?

Botox en fillers zijn veilige behandelingen als ze worden uitgevoerd door een ervaren en gecertificeerde professional. Er zijn echter wel enkele mogelijke risico's verbonden aan deze behandelingen, zoals infecties en allergische reacties. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en de behandeling te ondergaan bij een betrouwbare kliniek met ervaren professionals.


Wat mag je na botox of fillers niet doen?

Na een botox of filler behandeling zijn er enkele dingen die je beter niet kunt doen om het beste resultaat te behalen. Zo wordt aangeraden om gedurende de eerste 24 uur na de behandeling geen zware inspanningen te leveren en geen warme baden te nemen. Ook wordt het afgeraden om te sporten, alcohol te drinken en te zonnen in de eerste dagen na de behandeling.


Wat kost botox en fillers?

De kosten van botox en fillers variëren afhankelijk van de locatie van de kliniek, de ervaring van de professional en de hoeveelheid materiaal die nodig is. Over het algemeen zijn fillers duurder dan botox, omdat er meer materiaal nodig is en de effecten langer aanhouden. De prijzen kunnen variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's.


Hoeveel tijd tussen botox of filler behandeling?

Het is aanbevolen om minimaal drie maanden te wachten tussen twee botox behandelingen. Voor fillers kan deze periode variëren van zes tot achttien maanden, afhankelijk van het type filler en de locatie van de behandeling.


Waarom zijn botox en fillers zo duur?
De kosten van botox en fillers worden voornamelijk bepaald door de kosten van het materiaal en de expertise van de professional. Het materiaal voor fillers is duurder dan botox en er is meer expertise vereist om deze behandelingen uit te voeren. Daarnaast moeten professionals investeren in de juiste apparatuur en opleidingen om deze behandelingen veilig en effectief uit te voeren.


Is het laten zetten van botox of fillers pijnlijk?
Botox en fillers zijn over het algemeen niet pijnlijk, maar kunnen wel enige ongemakken veroorzaken. Er wordt meestal een verdovende crème gebruikt om het ongemak te minimaliseren en de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Na de behandeling kan er sprake zijn van enige zwelling of gevoeligheid, maar dit zou na enkele dagen moeten verdwijnen.


Botox en fillers laten zetten bij Get Spoiled in Arnhem
Als je geïnteresseerd bent in het laten zetten van botox of fillers, dan is Get Spoiled in Arnhem een betrouwbare keuze. Get Spoiled is een professionele kliniek met ervaren en gecertificeerde professionals die alleen werken met hoogwaardige materialen en technieken. Bij Get Spoiled staat de tevredenheid van de klant voorop en wordt er altijd gewerkt volgens de nieuwste en meest veilige technieken.

Wil je meer weten over botox en fillers en hoe Get Spoiled je kan helpen bij het behalen van jouw ideale uiterlijk? Neem dan contact op met Get Spoiled in Arnhem en vraag naar de mogelijkheden.
Logo Silke Velde

Top Salon, goed advies en erg fijn om hier te komen.

Logo Rick Coljee

Professioneel en vriendelijk personeel. Waarbij ze eerlijk en goed advies geven.

Logo Tanja Berghuis-Sipman

Al een aantal jaar kom ik bij dezr salon. Ondanks dat ik niet meer zo dichtbij woon blijf ik er terugkomen. Altijd fijn in contact en de behandelingen zijn heerlijk. Zeker een aanrader!

Logo Linda Hofman

Kwalitatief personeel. Gewelidge behandeling gehad. Prijs meer dan waard.

botox en fillers

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.