• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Couperose

Onze huid bevat duizenden bloedvaatjes, die als doel hebben de huid te voorzien van voeding, zuurstof en het afvoeren van afvalstoffen. Wanneer de huid dunner wordt, en de vaatwanden zijn verzwakt, kunnen deze vaten zichtbaar worden aan het huidoppervlak. Wanneer er een netwerk van meerdere gesprongen haarvaten zichtbaar zijn, wordt dit couperose genoemd.


Hoe ontstaat couperose?

De exacte oorzaak van couperose is onbekend. Couperose ontstaat in de meeste gevallen op middelbare leeftijd en gaat gepaard met huidveroudering. Factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van couperose zijn erfelijke aanleg, overmatige blootstelling aan zonlicht, alcohol, roken, zwangerschap, medicatie en extreme temperatuurwisselingen.


Wat kan ik zelf doen bij couperose?

Naast het camoufleren van de vaatjes zijn er helaas geen mogelijkheden om er zelf iets aan te doen. Wel kunt u proberen de verergerende factoren te vermijden en de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. De huidspecialist zal u hier tijdens het eerste consult advies over geven.


Lees hier meer over de behandeling van couperose.

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden voor couperose, allen met als doel de roodheid te verminderen of zelfs te verwijderen. De verwijde bloedvaten in de huid hebben geen functie meer, waardoor deze veilig verwijdert kunnen worden. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld lasertherapie en elektrocoagulatie.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.