5.0 Gebaseerd op 223 reviews
  • Snelle Service
  • Gecertificeerde Huidtherapeuten
  • Makkelijk bereikbaar
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Fijne lijntjes

Fijne lijntjes ontstaan vaak als eerste tekenen van huidveroudering rondom de ogen en mond, op de wangen en het voorhoofd. Vaak ontstaan deze lijntjes door een tekort aan vocht in de huid doordat de huid bij het ouder worden haar elasticiteit verliest. De bovenste lagen van de huid zijn te vergelijken met een bakstenen muur. Hierbij zijn de huidcellen de bakstenen en de lipiden (huidvetten) vormen hierin het cement. Wanneer dit cement niet intact is, kunnen irriterende- en allergene stoffen in de huid binnen.


Hoe ontstaan fijne lijntjes?

Wanneer de huidbarrière verstoord is zoals bovengenoemd voorbeeld, kan het vocht gemakkelijker uit de huid ontsnappen. Daarnaast neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af naarmate we ouder worden. Hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam en heeft de eigenschap om 1000x het eigen volume aan vocht vast te houden. Wanneer dit dus vermindert, zal ook de hoeveelheid vocht dat in de huid vastgehouden kan worden verminderen. Andere boosdoeners zijn overmatige blootstelling aan UV-licht, roken, weinig slaap en veel stress. Dit kan namelijk de afbraak van genetische materialen in onze cellen versnellen, waardoor eerder huidveroudering op kan treden.


Wat kan ik zelf doen tegen fijne lijntjes?

Belangrijk is de barrièrelaag van de huid te verbeteren. Dit kunt u doen door producten met de juiste ingrediënten toe te voegen. Dit resulteert in een sterkere en weerbaardere huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf en minder verlies van vocht in de huid. Ingrediënten die hierbij belangrijk zijn onder andere antioxidanten die de huid beschermen. Daarnaast is het raadzaam om de huid regelmatig te exfoliëren met glycolzuur, zodat de dode huidcellen worden verwijderd en de vochtbalans wordt verbeterd.


Lees hier meer over de behandeling voor fijne lijntjes

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om fijne lijntjes aan te pakken. Tijdens het consult zal samen met de huidspecialist worden gekeken naar de meest geschikte behandelmethode.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.