5.0 Gebaseerd op 223 reviews
  • Snelle Service
  • Gecertificeerde Huidtherapeuten
  • Makkelijk bereikbaar
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Rimpels

Een rimpel wordt omschreven als een permanente of tijdelijke vouw in het huidoppervlak. De gezichtshuid krijgt in de loop der jaren niet één maar meerdere rimpels. De eerste rimpels ontstaan meestal door mimiek in ons gezicht, door lachen, fronsen en met de ogen knijpen. Daarna worden ze geleidelijk dieper. De zon en roken speelt hierbij een belangrijke rol. Zowel mannen als vrouwen krijgen op den duur rimpels in het gezicht. Vrouwen storen zich over het algemeen vaker en eerder in hun leven aan rimpels dan mannen.


Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels ontstaan als een uiting van huidveroudering, waarbij zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol spelen. Het biologische proces van huidveroudering begint al rond het 25e levensjaar, dit houdt in dat het stofwisselingsproces in de huidcellen vertraagt. Hierdoor verloopt de aanmaak van huidcellen minder snel en wordt de huid dunner. Tevens vertraagt de productie van bindweefselcellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine die nodig zijn voor de stevigheid van de huid.


Wat kan ik zelf doen tegen rimpels

Rimpels veroorzaakt door uitwendige factoren kunt u zelf beperken. Belangrijk hierbij zijn de volgende regels:
  • Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème. Circa 90% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon. Bescherm daarom de huid dagelijks met een minimale factor 30 en vermijd de zon op de heetste uren van de dag. Ga daarnaast niet onder de zonnebank, want de UV-A van de zonnebank zorgt nog sneller voor huidveroudering.
  • Gebruik goede cosmeticaproducten. Kies voor milde producten, aangezien irriterende stoffen het verouderingsproces juist kunnen versnellen. Producten met ingrediënten als antioxidanten kunnen het ontstaan van de eerste huidverouderingsverschijnselen Daarnaast is van ingrediënten als niacinamide, glycolzuur en vitamine C bewezen dat het huid verbeterend werkt.
  • Hanteer een gezond voedingspatroon. Slechte koolhydraten gaan verbindingen aan met stoffen in de huid die weer het collageen en elastine beschadigen. Daarnaast kan ook overmatige alcoholconsumptie en roken leiden tot versnelde huidveroudering.
  • Ga relaxed door het leven. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat je huid door stress sneller kan verouderen. Chronische stress zorgt namelijk voor een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal. Dit resulteert in dat de cel eerder stopt met delen, waardoor we sneller verouderen.
Gezonde leefgewoonten zijn de basis voor het behouden van een mooie gezonde huid.


Lees hier meer over de behandeling voor rimpels

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om rimpels aan te pakken. Tijdens het consult zal samen met de huidspecialist worden gekeken naar de meest geschikte behandelmethode.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.