5.0 Gebaseerd op 223 reviews
  • Snelle Service
  • Gecertificeerde Huidtherapeuten
  • Makkelijk bereikbaar
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Melasma

Wat is melasma?

Melasma is een pigmentstoornis, die zich uit in donkerbruine, grillige vlekken. De aandoening komt met name voor op het voorhoofd, de slapen, wangen, rondom de ogen en op de bovenlip. In sommige gevallen kan het ook voorkomen op de hals en armen. Melasma komt vooral voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd, en wordt daarom ook wel ‘zwangerschapsmasker’ genoemd. Wanneer u eenmaal en melasma heeft opgelopen, blijft de huid – vooral in zonnige periodes – er erg gevoelig voor. De vlekken kunnen plotseling ontstaan en zich uitbreiden, maar kunnen ook spontaan verdwijnen. Melasma kenmerkt zich door zichtbare hardnekkige pigmentvlekken, waardoor deze aandoening helaas schaamte en onzekerheid kan veroorzaken.

Get Spoiled maakt het behandelen van melasma mogelijk in een ongedwongen sfeer. Een afspraak maken kan via onze website of bel naar 026 3707795. Wij geven u graag passend advies om uw melasma succesvol te verwijderen.

Hoe ontstaat pigment?

Melasma is een pigmentstoornis, maar hoe ontstaat pigment eigenlijk? De huid bestaat uit de opperhuid, de lederhuid en het onderhoidsvetweefsel. Pigment is een bruine kleurstof die in de onderste laag van de opperhuid ontstaat. Hierdoor liggen de pigmentcellen relatief hoog in de huid. In een pigmentcel worden pigmentkorreltjes verzameld die afgegeven worden aan de opperhuidcellen. Zodra het pigment in de opperhuidcellen zit, wordt pigment zichtbaar. Iedereen heeft pigment, echter verschilt het aantal pigmentcellen per persoon. Wel is te zien aan een bepaalde type huidskleur, haarkleur of kleur aan de ogen of iemand meer pigmentcellen draagt.

Hoe ontstaat melasma?

Tot heden is de precieze oorzaak van melasma nog onbekend, echter zien we wel dat een overgevoelige pigmentsysteem melasma kan veroorzaken. Tevens zijn er verschillende risicofactoren die melasma kunnen verergeren. De belangrijkste factor is een zwangerschap. Zwangere vrouwen ontwikkelen melasma gedurende de zwangerschap, waarvoor bij veel vrouwen deze vlekken ook weer verdwijnen ná de zwangerschap. Indien dit niet bij u het geval is, is het mogelijk om melasma te verwijderen met een behandeling. Andere risicofactoren zijn ook natuurlijke en kunstmatige UV-straling, dus bijvoorbeeld een zonnebank, maar ook pilgebruik en kan het erfelijk bepaald zijn.

Bovengenoemde risicofactoren kunnen leiden tot een verhoogde kans op het ontstaan van pigmentcellen die leiden tot melasma.

Hoe herkent u melasma?

Melasma is te herkennen aan een patroon van vlekkerige hyperpigmentaties op de huid. Deze vlekken zijn vooral zichtbaar op het voorhoofd, de wangen, rond de ogen of de bovenlip. Eigenlijkt herkent u het aan de lichte tot donkerbruine vlekken op de huid. Weet u niet zeker of u melasma heeft of een andere hyperpigmentatie? Kom gerust langs voor een intakegesprek en we bepalen samen uw behandeling op maat.

Wat kan ik zelf doen tegen melasma?

Het is lastig te voorspellen hoe de pigmentcellen zich in de loop van de tijd gaan gedragen. Wel zijn er mogelijkheden om de pigmentvlekken te verminderen en de activiteit van pigmentcellen onder controle te krijgen. Tegenwoordig zijn veel effectieve huidverzorgingsproducten op de markt die het pigment kunnen aanpakken. Daarnaast ontstaan de vlekken door blootstelling aan zonlicht. Het is daarom erg belangrijk om de huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor. De huidspecialist stelt samen met u een productadvies op maat op tijdens het eerste consult.

Het behandelen van melasma

De behandelmethode en het effect van de behandeling is afhankelijk van de huidlaag waarin het pigment zich bevindt. De behandeling van pigmentvlekken bestaat uit een driedimensionale aanpak, te weten:
  • Preventie: het voorkomen van nieuwe melasma
Ten eerste raden we aan om blootstelling aan UV-straling te voorkomen en gebruik te maken van een hoge beschermingsfactor. Deze zonnebrand dient op het hele gezicht gesmeerd te worden, ook op plekken waar nog geen melasma zit. Hierin raden we aan om dit een aantal keer op een dag te doen. Onze huidtherapeuten geven graag passend advies omtrent een goede aanpak om het preventief te laten stoppen. Dit doen we tijdens het eerste consult.
  • Curatief: Het opruimen van het teveel aan pigment
Het opruimen van het pigment doen we aan de hand van een behandelmethode. Deze vorm van hyperpigmentatie kan op verschillende manieren verwijderd worden welke we hieronder uitleggen. Onze huidtherapeuten geven graag advies op maat, zodat u zeker weet wat bij uw huid past. Maak gerust een afspraak via het afspraakformulier of bel naar 026 3707795.
  • Onderhoud: Het resultaat behouden en de huid beschermen tegen zonlicht
Na de behandeling geven we u verschillende tips mee, zodat u weet wat u kunt doen uw huid te blijven beschermen tegen melasma. Tevens zorgen we voor effectieve huidverzorgingsproducten voor de juiste verzorging van uw huid. Aan de hand van uw huid bekijken we wat raadzaam is voor u en bespreken dit met u.

Melasma behandelen met een pigmentbehandeling

Zoals hierboven beschreven, werken we aan de hand van drie stappen voor het beste resultaat. Get Spoiled heeft een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen door onze Get Spoiled Lighten Up Peel. Een pigmentbehandeling in de vorm van een peel is een stevige behandeling voor uw huid. Door het juiste advies van onze therapeuten wordt u goed voorbereid op uw pigmentbehandeling, alsmede het juiste advies voor de nazorg. Meer weten over deze behandeling, lees hier dan meer over de pigmentbehandeling.

Melasma behandelen met microdermabrasie

Melasma kan ook behandeld worden met een microdermabrasie behandeling. Microdermabrasie is een intensieve, mechanische peeling waarbij we gebruik maken van fijne microkristallen. Deze fijne microkristallen worden door middel van een vacuümpomp langs de huid gezogen en zorgen ervoor dat de dode huidcellen effectief verdwijnen. Als gevolg ontstaan nieuwe gezonde huidcellen. Indien u meer wil weten over deze behandeling, kunt u hier meer lezen over microdermabrasie.

Melasma behandelen met microneedling

Als derde behandeling is microneedling een mogelijke oplossing om melasma te behandelen. Microneedling is een veilige techniek waarbij huidproblemen worden aangepakt. Doordat kleine kanaaltjes in de bovenste huidlagen worden gemaakt, ontstaan microverwondingen waardoor het huidvernieuwingsproces wordt geactiveerd en de vorming van elastine wordt gestimuleerd. Als eindresultaat heeft u een vollere, egaler en frissere huid. Indien u meer wil weten over deze behandeling, kunt u hier meer lezen over microneedling.

Get Spoiled hecht een grote waarde aan passend advies op maat, zodat uw huidprobleem succesvol wordt behandeld. In onze praktijk kunt u ongedwongen genieten. Onze huidtherapeuten combineren een huidbehandeling met pure ontspanning, waardoor u toch kunt genieten voor moment voor uzelf. Een afspraak maken kan eenvoudig via onze afspraakformulier, mail naar info@getspoiled.nl of bel naar 026 3707795. Onze huidtherapeuten staan voor u klaar.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.