5.0 Gebaseerd op 223 reviews
  • Snelle Service
  • Gecertificeerde Huidtherapeuten
  • Makkelijk bereikbaar
Huid verbeteren & ontspanning
Hormonen acne

Hormonen acne behandelen

Wat is hormonen acne? Hormonen acne verwijst naar acne die wordt veroorzaakt door schommelingen in hormonen in het lichaam. Deze schommelingen kunnen leiden tot een toegenomen aanmaak van talg, wat de poriën kan verstoppen. Dit kan op zijn beurt leiden tot de ontwikkeling van puistjes, mee-eters en ontstekingen op de huid. Hormonen acne komt vaak voor op de kin en kaaklijn.

Hoe kunt u hormonale acne behandelen?

Helaas, gaat hormonale acne niet altijd vanzelf weg. Wanneer dit het geval is, kunt u kijken naar professionele hulp om uw hormonale acne te laten behandelen. Bij hormonen acne behandeling kunt u denken aan:

  1. Laser- en lichttherapie: Verschillende soorten lasers en lichttherapie kunnen de bacteriën doden en de ontstekingsreactie verminderen.
  2. Chemische peelings: Peelingbehandelingen kunnen helpen bij het exfoliëren van de huid, het verminderen van verstopte poriën en het verbeteren van de huidtextuur.
  3. Microneedling: Dit is een procedure waarbij fijne naaldjes kleine verwondingen in de huid creëren, wat kan helpen bij het verminderen van acne littekens en het verbeteren van de huidtextuur.

Bij Get Spoiled behandelen we dagelijks cliënten met hormonen acne. Laat hormonale acne u niet langer tegenhouden! Met de expertise van onze huidspecialisten kunt u afscheid nemen van ongewenste huidproblemen. Lees meer over onze acnetherapie.
Hormonen acne verwijderen

5 Voordelen van hormonen acne laserbehandeling

Wanneer u besluit om een acnetherapie met laserbehandeling bij ons te ondergaan, zult u profiteren van diverse voordelen. We hebben hier 5 voordelen opgesomd:

  • Gerichte aanpak: Laserbehandeling richt zich specifiek op de getroffen gebieden, waardoor het mogelijk is om doelgericht de acne te behandelen zonder het omliggende weefsel te beschadigen.
  • Ontsteking vermindering: Lasertherapie kan ontstekingen verminderen en zo de roodheid en zwelling die vaak bij hormonale acne voorkomen, verminderen.
  • Huidtextuurverbetering: Laserbehandeling kan de huidtextuur verbeteren door littekens en onregelmatigheden te verminderen, die vaak het gevolg zijn van langdurige acne.
  • Minimale hersteltijd: Afhankelijk van het type laserbehandeling is er over het algemeen weinig tot geen hersteltijd nodig na de behandeling.
  • Langdurige resultaten: Bij succesvolle behandelingen kunnen de resultaten van lasertherapie langdurig aanhouden, waardoor periodieke sessies mogelijk minder vaak nodig zijn.

Gaat hormonen acne vanzelf over?

Ja, hormonen acne kan in veel gevallen vanzelf verminderen of zelfs helemaal verdwijnen naarmate hormoonniveaus zich stabiliseren. Vaak is hormonale acne gerelateerd aan tijdelijke hormonale schommelingen. Hierbij kunt u denken aan: 
  • Puberteit
  • Menstruatiecyclus 
  • Zwangerschap
  • Menopauze

Voor sommige mensen kan hormonale acne echter aanhouden, vooral als ze gevoelig zijn voor hormonale schommelingen of als er andere factoren zoals genetica of omgevingsinvloeden meespelen. In zulke gevallen kan het nodig zijn om professionele behandelingen te overwegen om de symptomen onder controle te houden.

Hoe kunt u hormonen acne voorkomen?

Het omgaan met hormonen acne kan voor velen een bron van onzekerheid zijn, maar hoe kunt u dit voorkomen? Het voorkomen van hormonen acne kan soms erg uitdagend zijn, maar er zijn verschillende manieren die kunnen helpen.
Hier hebben we 5 manieren op een rijtje gezet:

  • Goede huidverzorging: Houd u huid schoon en gehydrateerd met milde reinigingsmiddelen en niet-comedogene (niet-verstoppende) moisturizers. Vermijd agressieve scrubben, omdat dit de huid kan irriteren.
  • Dieet en voeding: Bij hormonale acne kan voeding een rol spelen. Letten op uw hormonen acne voeding, zoals het vermijden van suiker en zuivel, en het toevoegen van gezonde opties zoals groenten en fruit, kunnen u helpen bij het verbeteren van uw huidconditie.
  • Hormonale anticonceptie: Hormonale anticonceptiemethoden, zoals de pil, kunnen bij vrouwen de hormoonspiegels in balans brengen en de frequentie en ernst van hormonale acne verminderen.
  • Verander uw leefstijl: Voldoende slaap, stressbeheersing en regelmatige lichaamsbeweging kunnen helpen bij het handhaven van een gezonde hormoonbalans en daardoor bijdragen aan het verminderen van hormonale acne.
  • Hydratatie: Drink voldoende water om uw huid gehydrateerd te houden

Op zoek naar effectieve oplossingen voor hormonale acne? Boek nu jouw intakegesprek met onze ervaren huidspecialiste voor een diepgaande intake en huidscan. Ontvang daarna een op maat gemaakt advies en kwalitatieve behandelplan voor een stralende huid. Breek vrij van hormonen acne en straal met zelfvertrouwen! Neem vandaag nog contact met ons op! 
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.