• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Hidradenitis suppurativa

Hidradenitis suppurativa, ook wel acné inversa of acné ectopia genoemd, is een chronische ontsteking van de huid en komt voor in gebieden waar grote zweetklieren en haarzakjes zich bevinden, zoals liezen, oksels, binnenzijde van de billen, schaamlippen, onder de borst en in de nek. De aandoening komt 2 tot 5 keer vaker voor bij vrouwen. De leeftijd waarop de aandoening ontstaat kan variëren van kinder- tot middelbare leeftijd. Bij deze aandoening staan pijnklachten op de voorgrond en kunnen van grote invloed zijn op de kwaliteit van leven.

Hoe ontstaat Hidradenitis suppurativa?

De aandoening ontstaat doordat het haarzakje wordt afgesloten door dode huidcellen. Hierdoor ontstaat een ophoping van talg, huidcellen en bacteriën. Het gevolg is dat de wand van het haarzakje en de talgklier scheurt en de inhoud in het omliggende bindweefsel terecht komt, waardoor het ontstekingsproces in gang wordt gezet.De exacte ontstaanswijze is nog niet helemaal duidelijk. Wel zijn er factoren die een negatieve rol spelen bij het ontstaan van hidradenitis suppurativa, waarvan roken de belangrijkste is. Daarnaast kunnen genetische aanleg, overgewicht, hormonale factoren, scheren van lichaamsbeharing en gebruik van deodorant ook van negatieve invloed zijn.

Wat kan ik zelf doen bij hidradenitis suppurativa?

Helaas kan hidradenitis suppurativa niet volledig genezen. Wel kan een huidspecialist helpen klachten te verminderen.

Lees hier meer over de behandelmogelijkheden van Hidradenitis suppurativa

Behandeling met een ontharingslaser voorkomt nieuwe afsluitingen en heeft tevens een positieve invloed op de ontstekingen. Middels acnétherapie kan de huidspecialist de bestaande ontstekingen verwijderen.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.