• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Folliculitis

Folliculitis is een ontsteking van de haarzakjes en de omliggende huid. De ontsteking kan overal op het lichaam optreden waar haren bevinden. De aandoening komt veel voor, zowel bij vrouwen als bij mannen en op alle leeftijden. De aandoening uit zich in kleine rode bultjes of puistjes die verspreid zijn volgens het patroon van de beharing en kunnen zorgen voor veel jeuk. De voorkeurslocaties waarop de aandoening voorkomt zijn armen, benen, rug, gelaat, hoofdhuid en nek.

Hoe ontstaat folliculitis?

Folliculitis kan ontstaan door meerdere factoren. In de meeste gevallen wordt het uitgelokt door irritatie van de huid door een chemische of fysieke oorzaak. Voorbeelden hiervan zijn het scheren van de huid of door het dragen van strakke kleding. Daarnaast kan folliculitis ook ontstaan door (overmatig) gebruik van vette zalven of oliën die zorgen voor de afsluiting van een porie. Hierdoor treedt vervolgens verstopping op. De ontsteking zelf wordt veroorzaakt door bacteriën genaamd de stafylokokken of door gisten.

Wat kan ik zelf doen bij folliculitis?

Allereerst is het erg belangrijk om de puistjes niet zelf uit te knijpen. Doet u dat wel? Dan verhoogt u het risico op zelfbesmetting en verergering van de ontstekingsreactie. Daarnaast is het belangrijk dat de huid niet wordt geïrriteerd. Draag daarom geen strakke kleding of gebruik geen huidverzorgende middelen die de huid kan irriteren. Tot slot is het belangrijk om een goede algemene hygiëne te hanteren en om geen vette oliën of zalven te gebruiken.

Lees hier meer over de behandeling van folliculitis

De haren kunnen definitief worden verwijderd middels lasertherapie wanneer de folliculitis zich in een gebied bevindt met donkere beharing. Wanneer het gebied niet meer geschoren of onthaard hoeft te worden, is de kans op het ontstaan van folliculitis een stuk kleiner. Daarnaast kan acnetherapie uitkomst bieden. Onze huidspecialisten helpen u graag bij het adviseren van de juiste huidverzorgingsproducten.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.