• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Folliculitis

Begrijpen, behandelen en voorkomen.

Folliculitis, een veelvoorkomende huidaandoening, is een ontsteking die invloed heeft op de haarzakjes en de omliggende huid. Iedereen kan folliculitis ontwikkelen; het maakt niet uit welk geslacht of welke leeftijd u heeft.

Typisch voor folliculitis zijn de kleine rode bultjes of puistjes die zich vormen, vaak in het patroon van de haargroei. Deze bultjes kunnen ongemak en jeuk veroorzaken.

Oorzaken van folliculitis

De oorzaken van folliculitis kunnen variëren, maar meestal omvatten ze:
  • Huidirritatie: Dit kan komen door chemische of fysieke factoren zoals scheren - een veelvoorkomende boosdoener van folliculitis.
  • Productgebruik: Overmatig gebruik van vette zalven of oliën kan leiden tot verstopte poriën, wat weer folliculitis kan veroorzaken.
  • Infecties: Bacteriën, zoals stafylokokken, of gisten kunnen folliculitis veroorzaken als ze de haarzakjes binnendringen.

Voorkomen van folliculitis: tips voor een gezonde huid

Folliculitis voorkomen is de sleutel tot een comfortabele en gezonde huid. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om folliculitis te voorkomen:
  • Vermijd het uitknijpen: Door puistjes veroorzaakt door folliculitis niet uit te knijpen, vermindert u het risico op verdere besmetting en irritatie.
  • Kledingkeuze: Kies voor loszittende kleding. Dit minimaliseert de kans op wrijving en dus folliculitis, vooral na het scheren.
  • Zorgvuldige huidverzorging: Gebruik huidverzorgingsproducten die specifiek zijn ontworpen om irritatie en verstopping te voorkomen. Dit helpt het risico op folliculitis te verminderen.
  • Hygiëne is essentieel: Een schone huid is minder vatbaar voor bacteriële infecties die folliculitis kunnen veroorzaken.

Professionele hulp bij folliculitis

Als u folliculitis vermoedt of als u advies wilt over hoe u het kunt voorkomen en behandelen, staan onze huidspecialisten voor u klaar. Of het nu gaat om lasertherapie voor definitieve haarverwijdering, waardoor het risico op folliculitis aanzienlijk wordt verminderd, of advies over de juiste huidverzorgingsproducten, wij kunnen helpen.

Bent u klaar om actie te ondernemen? Bezoek onze huidinstituut of bel ons voor meer informatie over folliculitis en maak een afspraak met een van onze deskundige huidspecialisten. Samen kunnen we folliculitis aanpakken en uw huid de verzorging geven die het verdient!
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.