5.0 Gebaseerd op 223 reviews
  • Snelle Service
  • Gecertificeerde Huidtherapeuten
  • Makkelijk bereikbaar
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Hirsutisme - Overmatige lichaamsbeharing behandelen

Wat is hirsutisme?

Hirsutisme behoort net als hypertrichose bij ongewenste haargroei. Bij hirsutisme is sprake van overmatige haargroei bij vrouwen, volgens een mannelijk beharingspatroon. Dit uit zich in beharing op plaatsen waar vrouwen normaliter geen beharing hebben zoals in de hals, op de borst, rondom de tepels, in het gezicht in de baardstreek, op de onderbuik en benen. De beharing is donkerder gepigmenteerd en stugger dan de normale beharing. Ongeveer 5% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd krijgt te maken met hirsutisme. Vaak wordt de aandoening alleen als cosmetisch storend beschouwd, maar kan daarnaast ook leiden tot ernstige psychosociale klachten.

De verschillende oorzaken van hirsutisme

In principe ontstaat hirsutisme door een overmatige productie van mannelijke geslachtshormonen of een verhoogde gevoeligheid voor mannelijke hormonen. Daarnaast kan hirsutisme erfelijk worden bepaald, speelt overgewicht een belangrijke rol of het stoppen met een anticonceptiepil. Tevens kan hirsutisme worden ontstaan door PCOS of in combinatie met een andere ziekte wat we hieronder wat verder toelichten.

Hirsutisme door PCOS

Een van de meest voorkomende oorzaken van hirsutisme komt door PCOS, ofwel het polycysteus ovarium syndroom, waarbij goedaardige cysten in de eierstokken groeien. Deze cysten kunnen zorgen verstoring van de rijping van eicellen en komt voor 10% voor onder vrouwen. Deze verstoring kan ook leiden tot hirsutisme, ofwel overmatige lichaamsgroei op ongewenste plekken.

Hirsutisme in combinatie met een andere ziekte

Hirsutisme kan ook komen in combinatie met een andere ziekte, zoals een eetstoornis of bij een langzaam werkende schildklier. Tevens is er ook nog het syndroom van Cushing welke te veel cortisol in de bijnieren produceert. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door een tumor in de bijnier of een te grote uitscheiding van het adrenocorticotroop hormoon in de hypofyse.Hirsutisme kan erg vervelend zijn voor vrouwen, waardoor een behandeling zeer gewenst is. Get Spoiled helpt graag deze vrouwen bij de behandeling van hirsutisme.

Hoe ziet hirsutisme eruit?

Hirsutisme kan als zeer storend worden ervaren en uit zich in donkere, stuggere hagen op verschillende delen van het lichaam. Hierbij kunt denken op de bovenlip, in de hans, op de borst, op de buik of op de kin.

Zelf hirsutisme behandelen

Er zijn verschillende ontharingsmethoden voor thuis voorhanden zoals waxen, harsen en scheren. Echter is dit een tijdelijke oplossing en zorgt dit vaak voor huidirritatie als ingegroeide haren, folliculitis en scheerirritatie. In gevallen van overgewicht is het raadzaam om af te vallen. Bij vrouwen met PCOS leidt een gewichtsvermindering van 5% al tot een afname van mannelijke geslachtshormonen en daardoor minder hirsutisme.

Het behandelen van hirsutisme

Zelf behandelen van hirsutisme is vaak een tijdelijke oplossing. Om voor langdurig resultaat te gaan, is het raadzaam om een specialistische huidtherapeut in te schakelen. Onze huidtherapeuten helpen u graag verder om uw hirsutisme te behandelen. Hirsutisme kan worden behandeld middels lasertherapie en/of elektrische epilatie. Tijdens het consult zal de huidspecialist kijken naar de meest geschikte behandelmethode.

Hirsutisme behandelen met lasertherapie

Door middel van een laserapparaat worden veel huidproblemen verholpen, waaronder hirsutisme. De laserstraal zorgt ervoor dat alle warmte door het haartje in de huid naar het haarzakje wordt geleid en wordt vernietigd. De laserstraal herkent de pigment in deze haren, waardoor de juiste structuren niet worden afgebroken. Indien u graag meer informatie wil weten over deze behandeling kunt u dat vinden via de volgende link.

Hirsutisme behandelen met elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een effectieve behandelmethode om overbeharing te laten verdwijnen. Middels een penvormig apparaat wordt overbeharing verwijdert op het gewenste gebied. Daarnaast worden de cellen van dit deel ook vernietigd, waardoor geen nieuwe haargroei ontstaat op die plek. Dit maakt elektrische epilatie een ideale behandeling voor echt langdurig resultaat. Indien u graag meer wil weten over deze behandeling voor hirsutisme, verwijzen wij u graag naar de volgende pagina.

Een afspraak maken kan eenvoudig gedaan worden via onze afspraakbutton of bel direct naar 026 370 7795.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.