• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling

Direct een afspraak maken

Huid verbeteren & ontspanning
Kennismaken?
- Intakegesprek
- Huidanalyse
- Proefbehandeling
- Producten thuis
Van € 159,-
voor € 99,-

Hirsutisme

Hirsutisme behoort net als hypertrichose bij ongewenste haargroei. Bij hirsutisme is sprake van overmatige haargroei bij vrouwen, volgens een mannelijk beharingspatroon. Dit uit zich in beharing op plaatsen waar vrouwen normaliter geen beharing hebben zoals in de hals, op de borst, rondom de tepels, in het gezicht in de baardstreek, op de onderbuik en benen. De beharing is donkerder gepigmenteerd en stugger dan de normale beharing. Ongeveer 5% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd krijgt te maken met hirsutisme. Vaak wordt de aandoening alleen als cosmetisch storend beschouwd, maar kan daarnaast ook leiden tot ernstige psychosociale klachten.


Hoe ontstaat hirsutisme?

In de meeste gevallen is de oorzaak een te hoog gehalte aan mannelijke geslachtshormonen. Wanneer dit gehalte te hoog wordt ontstaat een overmatige haargroei in een mannelijk patroon. Daarnaast heeft hirsutisme een erfelijk component. Ook zijn aandoeningen bekend waarbij een teveel aan mannelijke geslachtshormonen wordt aangemaakt, zoals bij het polycysteus ovarium syndroom (PCOS). Naast overmatig ongewenste haargroei kampen vrouwen met PCOS ook met een onregelmatige menstruatiecyclus. Tevens kunnen geneesmiddelen hirsutisme veroorzaken zoals sommige orale anticonceptiva, anabole steroïden, testosteron, etc.


Wat kan ik er zelf doen bij hirsutisme?

Er zijn verschillende ontharingsmethoden voor thuis voor handen zoals waxen, harsen en scheren. Echter is dit een tijdelijke oplossing en zorgt dit vaak voor huidirritatie als ingegroeide haren, folliculitis en scheerirritatie. In gevallen van overgewicht is het raadzaam om af te vallen. Bij vrouwen met PCOS leidt een gewichtsvermindering van 5% al tot een afname van mannelijke geslachtshormonen en daardoor minder hirsutisme.   


Lees hier meer over de behandeling van hirsutisme

Hirsutisme kan worden behandeld middels lasertherapie en/of elektrische epilatie. Tijdens het consult zal de huidspecialist kijken naar de meest geschikte behandelmethode.  

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 21:00
Maandag 00:00 - 00:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.