• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Hypertrichose

Hypertrichose valt onder de ongewenste overbeharing en is een toename van beharing op één of meerdere delen van het lichaam zoals het gezicht, buik en rug. Er zijn veel verschillende vormen van hypertrichose bekend. Daarnaast kan het klinisch beeld variëren tussen donsharen en stugge haren. Tevens kunnen de haren langer zijn dan gemiddeld. De aandoening kan een gevoel van onzekerheid en schaamte met zich meebrengen.  Een andere vorm van ongewenste overbeharing is hirsutisme. Met deze aandoening wordt de aanwezigheid van haren bij vrouwen in een mannelijk beharingspatroon bedoelt.


Hoe ontstaat hypertrichose?

Er bestaan een aantal mogelijke oorzaken. De exacte ontstaanswijze is hier niet van bekend. Wel is bekend dat hypertrichose een genetische component heeft. Een andere oorzaak is het gebruik van bepaalde medicatie als minoxidil (tegen kaalheid), cyclosprine (tegen psoriasis) en fenytoïne (tegen epilepsie) of door onderliggende ziektes zoals anorexia nervosa, infectieziekten, traag werkende schildklier en bepaalde vormen van kanker.


Wat kan ik zelf doen tegen hypertrichose?

Het is belangrijk om erachter te komen wat de onderliggende oorzaak is. Indien een medicijn de oorzaak is, kan wellicht worden gekeken naar een alternatief. Daarnaast bestaan er verschillende ontharingsmethoden voor thuis bijvoorbeeld harsen, waxen en scheren. Echter is dit een tijdelijke oplossing en zorgt dit vaak voor huidirritatie als ingegroeide haren, folliculitis en scheerirritatie.


Lees hier meer over de behandeling van hypertrichose

Hypertrichose kan worden behandeld middels lasertherapie en/of elektrische epilatie. Tijdens het consult zal de huidspecialist kijken naar de meest geschikte behandelmethode.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.