• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Talgklierhyperplasie behandelen

Wat is talgklierhyperplasie?

Bij talgklierhyperplasie is een toename van talgkliertjes op één plek. De talgkliertjes zijn verheven, huidkleurig tot gelig van kleur van ongeveer 0,5 – 1 centimeter. Vaak lopen over de bultjes kleine rode bloedvaatjes. Deze aandoening is te herkennen aan de ‘delle’ in het midden van de bultjes. Zodra u dichterbij kijkt, ziet u kleine witte of gele ronde bolletjes onder de huid zitten. Talgklierhyperplasie zit vaak in het gezicht. Ze komen veelal voor op het voorhoofd en rondom de neus bij mannen en vrouwen vanaf het veertigste levensjaar.

Hoe ontstaat talgklierhyperplasie?

De exacte oorzaak voor het ontstaan van talgklierhyperplasie is niet bekend. Zoals hierboven beschreven, komt deze aandoening vooral voor bij mannen en vrouwen vanaf het veertigste levensjaar. Mogelijk speelt huidveroudering en hoge mate blootstelling aan Uv-straling een belangrijke rol. Een talgklierhyperplasie zit vooral op het gezicht, omdat het gezicht de meeste Uv-stralingen oppakt. Daarnaast heeft het gezicht een stuk meer talgklieren onder de huid van het gezicht. Deze klieren staan in nauw contact met verschillende haarzakjes en de taak van de talgklieren is het aanmaken van talg - ofwel vet - om de huid soepel te houden en uitdroging te voorkomen. Heeft u last van talgklierhyperplasie? Boek direct een afspraak, wij helpen u graag verder.

Wat kan ik zelf doen bij talgklierhyperplasie?

Helaas kunt u de vorming van talgklierhyperplasie niet voorkomen. Hierdoor is het raadzaam om contact op te nemen met onze huidspecialisten voor een behandeling om uw talgklierhyperplasie drastisch te verminderen.

Talgklierhyperplasie behandelen bij Get Spoiled

Het is verstandig om uw huid goed te beschermen tegen de zon om de kans op talgklierhyperplasie te verminderen. Een behandeling is medisch gezien niet noodzakelijk. Echter gaat de aandoening niet vanzelf weg en kan als cosmetisch storend worden. De huidspecialist kan een talgklierhyperplasie behandelen door middel van coagulatie. Voor talgklierhyperplasie behandelen, raden wij twee behandelingen aan: coagulatie of een lasertherapie. Tijdens elektrocoagulatie kan op een makkelijke en veilige manier huidoneffenheden worden verwijderd. Tijdens deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een penvormig apparaat met een dunne naald aan het uiteinde. Deze naald zorgt voor stroom en creëert warmte. De bultjes worden voorzichtig verwarmd. De verhevenheid wordt hierbij verweekt en zal verschrompelen. Het resultaat is een meer egale huid.

Daarnaast is een lasertherapie ook een oplossing talgklierhyperplasie te behandelen. Deze laser werkt met energie-impulsen die worden afgegeven op een bepaalde plek in de huid. Ook tijdens deze behandeling wordt een vaat verwarmt, waardoor de talgklierhyperplasie zichtbaar verdwijnt. Iedere huid is anders, waardoor wij u graag passend advies geven. Onze huidspecialisten vertellen u graag welke behandeling geschikt is voor uw huid. Samen zorgen we voor het beste resultaat.
 

Jaarlijks talgklierhyperplasie behandelen, is dat nodig?

Talgklierhyperplasie is geneigd terug te komen. Wanneer u dus gevoelig bent voor het ontstaan van talgklierhyperplasie wordt een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aanbevolen. Daarnaast het is het belangrijk dat de huid wordt beschermd tegen Uv-straling. Onze huidspecialisten geven u graag passend advies tijdens uw behandeling met handige tips om talgklierhyperplasie tegen te gaan.

Maak direct een afspraak voor een behandeling. Geniet van een ongedwongen sfeer. Een afspraak maken kan eenvoudig via de afspraak button of mail direct naar info@getspoiled.nl.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.