• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling

Direct een afspraak maken

Huid verbeteren & ontspanning
Kennismaken?
- Intakegesprek
- Huidanalyse
- Proefbehandeling
- Producten thuis
Van € 159,-
voor € 99,-

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, ook wel lentigo solaris genoemd, zijn goedaardige pigmentvlekken. De vlekken komen voor op de door de zon beschenen huid, zoals gezicht, handruggen, armen en benen. Vaak ontstaat een lentigo solaris pas op oudere leeftijd, wat de term ouderdomsvlekken verklaart. De pigmentvlekken zijn meestal lichtbruin gekleurd en hebben een scherpe begrenzing.


Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Een ouderdomsvlek ontstaat door de beschadigde werking van zonlicht. Hoe minder de huid is beschermd tegen de zon of hoe vaker de huid is blootgesteld aan de zon, des te groter de kans dat de vlekken op latere leeftijd ontstaan. De aandoening komt vooral voor bij mensen met een licht huidtype en bij mensen die jarenlang veel in de zon zijn geweest (zonaanbidders, buitenberoepen). Door de zon worden de pigmentcellen in de huid beschadigt. Als gevolg hiervan nemen zij toe in aantal, waardoor meer pigment wordt geproduceerd.


Wat kan ik zelf doen bij ouderdomsvlekken?

De oorzaak van het ontstaan van een ouderdomsvlek ligt bij te veel blootstelling aan zonlicht. Het ontstaan van nieuwe vlekken kan worden voorkomen door de huid niet te lang bloot te stellen aan zonlicht en de huid goed te beschermen met een hoge beschermingsfactor. De schade is vaak al ontstaan voordat de vlekken zichtbaar worden. Het is daarom belangrijk om vanaf jonge leeftijd rekening te houden met bovenstaande adviezen.


Lees hier meer over de behandeling van ouderdomsvlekken

De behandeling van een ouderdomsvlek is medisch niet noodzakelijk. Echter zullen de laesies niet spontaan verdwijnen. Indien ze als cosmetisch storend worden ervaren, kan een behandeling uitkomst bieden. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, onder andere cryotherapie en lasertherapie.  
Wilt u meer informatie over pigmentvlekken? Klik dan hier

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 21:00
Maandag 00:00 - 00:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.