• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling

Direct een afspraak maken

Huid verbeteren & ontspanning
Kennismaken?
- Intakegesprek
- Huidanalyse
- Proefbehandeling
- Producten thuis
Van € 159,-
voor € 99,-

Ooievaarsbeet

Een ooievaarsbeet is een aangeboren vaatverwijding ter plaatse van de nek. Deze naam is afkomstig van het fabeltje dat baby’s door de ooievaar wordt gebracht. De ooievaarsbeet is een egale rozerode vlek, vaak zichtbaar in de nek of op het achterhoofd. Op het gezicht wordt het ook wel engeltjeskus (angel kiss) genoemd. Het komt bij ongeveer 30% van de pasgeboren baby’s voor en verdwijnt meestal enkele maanden na de geboorte. Een ooievaarsbeet kan ook gelokaliseerd zijn op het voorhoofd, de oogleden, rondom de neus, op de bovenlip, in het halsgebied of op het decolleté. De ooievaarsbeet kan verward worden met een wijnvlek. Net als de ooievaarsbeet zijn dit geboortevlekken, gekenmerkt door roodheid.


Hoe ontstaat een ooienvaarsbeet?

Op de plek van de roodheid zijn oppervlakkige bloedvaatjes in de huid wijder van elkaar aangelegd. Bij inspanning of temperatuurverschillen wordt de vlek donkerder. De aandoening is te beschouwen als een onschuldige misvorming van oppervlakkige vaatjes in de huid, waarbij deze abnormaal zijn verwijd.


Wat kan ik zelf bij een ooievaarsbeet?

Helaas zijn er geen mogelijkheden om een ooievaarsbeet te voorkomen. Een ooievaarsbeet op het gezicht verdwijnt meestal binnen een jaar na de geboorte, maar laesies in de nek kunnen ook op volwassen leeftijd nog aanwezig zijn.


Lees hier meer over de behandeling van een ooievaarsbeet.


Een behandeling is medisch niet noodzakelijk. Echter kan het als cosmetisch storend worden ervaren. De huidspecialist kan deze succesvol verwijderen middels lasertherapie.

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 21:00
Maandag 00:00 - 00:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.