• Kwalitatieve huidverbetering
  • Ongedwongen sfeer
  • Op maat advies en behandeling
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Ooievaarsbeet

Een ooievaarsbeet is een aangeboren vaatverwijding ter plaatse van de nek. Een andere benaming voor een ooievaarsbeet is in het Latijns Naevus van Unna. De naam van de ooievaarsbeest is afkomstig van het fabeltje dat baby's door een ooievaar werden gebracht. De ooievaar zou de baby op deze plek hebben vastgehouden. Een ooievaarsbeest wordt op de voorhoofd ook wel een engeltjeskus, ofwel angel kiss genoemd. Het komt bij ongeveer 30% van de pasgeboren baby’s voor en verdwijnt meestal enkele maanden na de geboorte. Een ooievaarsbeet kan ook gelokaliseerd zijn op het voorhoofd, de oogleden, rondom de neus, op de bovenlip, in het halsgebied of op het decolleté. De ooievaarsbeet kan verward worden met een wijnvlek. Dit zijn namelijk ook geboortevlekken die gekenmerkt worden door een roodheid.

Hoe ziet een ooievaarsbeet eruit?

Een ooievaarsbeet ziet eruit als een rozerode vlek die zichtbaar is in de nek of op het achterhoofd. Deze vlek is vaak onregelmatig van vorm. Af en toe zijn ook meerdere vlekjes bij elkaar te vinden. Tevens is een ooievaarsbeet onschuldig en zijn dit geen kwaadaardige plekjes op de huid.

Hoe ontstaat een ooienvaarsbeet?

Op de plek van de roodheid zijn oppervlakkige bloedvaatjes in de huid wijder van elkaar aangelegd. Bij inspanning of temperatuurverschillen wordt de vlek donkerder. De aandoening is te beschouwen als een onschuldige misvorming van oppervlakkige vaatjes in de huid, waarbij deze abnormaal zijn verwijd.

Wat kan ik zelf bij een ooievaarsbeet?

Helaas zijn er geen mogelijkheden om een ooievaarsbeet te voorkomen. Een ooievaarsbeet op het gezicht verdwijnt meestal binnen een jaar na de geboorte, maar laesies in de nek kunnen ook op volwassen leeftijd nog aanwezig zijn. Onze huidtherapeuten geven u graag advies hoe een ooievaarsbeet behandeld kan worden.

Een ooievaarsbeet behandelen
Een behandeling is medisch niet noodzakelijk. Echter kan het als cosmetisch storend worden ervaren. De huidspecialist kan deze succesvol verwijderen middels lasertherapie. Tijdens een lasertherapie wordt er gewerkt met energie-impulsen op een bepaalde punt van de huid. Door de hitte van de straling versmelt het vaatje waarna het lichaam dit zelf opruimt. De behandelde vaatjes zullen ter plekke al vervagen, waardoor het resultaat direct al zichtbaar is.

Voorafgaand aan de behandeling plannen we een consult in, waarin we alle informatie met u delen en waarin u uw vragen kunt stellen aan de huidtherapeute. Het is niet aan te raden om voorafgaand en na de behandeling in de zon te gaan voor een periode van 6 weken. Dit zorgt voor het het beste resultaat en zo min mogelijk kans op complicaties. Na de behandeling kan het zijn dat uw huid wat roder is. Dit is een normale huidreactie en verdwijnt binnen enkele uren tot enkele dagen.

Elke ooievaarsbeet en elke huid is anders. Onze huidtherapeuten geven u graag passend advies voor het beste resultaat. Twijfel dus niet om contact op te nemen om een consult in te plannen voor uw ooievaarsbeet en wij bespreken de behandeling met u. Een afspraak inplannen kan telefonisch via 026 370 7795, per mail naar info@getspoiled.nl of via onze afspraak-button waarin u direct een afspraak kunt plannen. Onze huidtherapeuten staan graag voor u klaar in onze kliniek in Arnhem.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.