5.0 Gebaseerd op 223 reviews
  • Snelle Service
  • Gecertificeerde Huidtherapeuten
  • Makkelijk bereikbaar
Huid verbeteren & ontspanning
Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Huidverslapping

Iedereen wilt graag ouder worden, maar dan wel graag met een mooie huid. Met andere woorden: wel de levenslessen maar niet de huidveroudering, pigmentvlekken en rimpels. Huidverslapping ontstaat door inwendige en uitwendige factoren. Daarbij neemt het verlies van elastine en collageen vanaf ons 30ste levensjaar toe. Elastine en collageen zijn eiwitten in de huid die zorgen voor stevigheid van de huid. Naar mate we ouder worden, worden deze cellen anders in grootte en vorm, nemen ze in hoeveelheid af en worden ze minder actief.


Hoe ontstaat huidverslapping?

Huidverslapping ontstaat door zowel inwendige als uitwendige factoren. Op de inwendige factoren, onze biologische klok en natuurlijke veroudering is een proces waar we geen invloed op hebben. Waar we wel invloed op hebben, zijn uitwendige factoren zoals onze lifestyle. De voornaamste uitwendige oorzaak van huidverslapping is UV-staling. Door UV-straling wordt de aanmaak van collageen vermindert en neemt het volume in de huid af. Naast zonlicht zijn roken, chronische huidirritatie door bijvoorbeeld gebruik van verkeerde cosmeticaproducten, alcoholgebruik en mimiek de belangrijkste oorzaken. Wist u dat uitwendige huidveroudering eerder optreedt dan inwendige huidveroudering én een belangrijker deel uitmaken van uw huidverouderingsproces?


Wat kan ik er zelf aan doen?

Goed nieuws! Huidverslapping veroorzaakt door uitwendige factoren kunt u juist zelf aanpakken. Belangrijk hierbij zijn de volgende regels:
  • Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème. Circa 90% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon. Bescherm daarom de huid dagelijks met een minimale factor 30 en vermijd de zon op de heetste uren van de dag. Ga daarnaast niet onder de zonnebank, want de UV-A van de zonnebank zorgt nog sneller voor huidveroudering.
  • Gebruik goede cosmeticaproducten. Kies voor milde producten, aangezien irriterende stoffen het verouderingsproces juist kunnen versnellen. Producten met ingrediënten als antioxidanten kan het ontstaan van de eerste huidverouderingsverschijnselen voorkomen. Daarnaast is van ingrediënten als niacinamide, glycolzuur en vitamine C bewezen dat het huid verbeterend werkt.
  • Hanteer een gezond voedingspatroon. Slechte koolhydraten gaan verbindingen aan met stoffen in de huid die weer het collageen en elastine beschadigen. Daarnaast kan ook overmatige alcoholconsumptie en roken leiden tot versnelde huidveroudering.
  • Ga relaxed door het leven. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat je huid door stress sneller kan verouderen. Chronische stress zorgt namelijk voor een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal. Dit resulteert in dat de cel eerder stopt met delen, waardoor we sneller verouderen.
Gezonde leefgewoonten zijn de basis voor het behouden van een mooie gezonde huid.


Lees hier meer over de behandeling voor huidverslapping

Wanneer u zich stoort aan de veroudering van de huid zoals huidverslapping, rimpels en fijne lijntjes, dan zijn hiervoor verschillende behandelingen beschikbaar. Tijdens het consult zal met de huidspecialist gekeken worden naar de meest geschikte behandelmethode.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.